7 Ağustos 2017 Pazartesi

Kitap Hediyem Katılın

Merhabalar; 

Hiç vakit kaybetmeden yine bir kitap hediye etmek istiyorum. Hanefi AVCI'nın Haliçte Yaşayan Simonlar kitabını ben okurken bunlarda olmuş mu dedim. Bu gün neler yaşadıysak önceden anlatmış kitapta Hanefi AVCI eğer okumadıysanız tavsiye ederim okumanızı. Kitabı kazanan arkadaşımı 14 Ağustos 2017 tarihinde blogumda yayınlayacağım. Yine katılım için sizlerden takip istiyorum birde yorumlarınızın altına sizlere daha kolay ulaşabilmem için blog adreslerinizin linkini yazarsanız sevinirim.
Derkenar not: kitap sıfır değildir:)


Kitap için yazılanlar şöyle;
Emniyet Teşkilatının efsanevi ismi, Susurluk sürecinde cesur duruşuyla gerçek bir kanun adamı tavrı gösteren Hanefi Avcı yine doğru bildiklerini söylemeye devam ediyor. Ucunun kime dokunduğuna bakmadan, yalnızca ülkesine karşı vicdani sorumluluğunu yerine getirmek için son dönemde yaşananların iç yüzünü kamuoyuna açıklıyor. 

Kitap iki bölümden oluşuyor. Devlet başlıklı ilk bölümde, yıllarca devlete hizmet etmiş bir güvenlik görevlisi olarak geçirdiği fikirsel dönüşümü, bu dönüşüme neden olan olayları okurlarla paylaşıyor. Bu fikirsel dönüşümün sonucunda Avcı artık, uzun yıllar mücadele ettiği, sisteme muhalif grupların demokratik ve sağlıklı bir sistemin olmazsa olmazı olduğuna, farklı fikir ve düşüncelerin topluma zarar değil, ancak bir zenginlik katacağına, güvenlik sorununa indirgenen Kürt sorununun ancak demokratik hak ve özgürlükler alanının genişletilerek siyasi yollarla çözümlenebileceğine ve ordunun batılı ülkelerde olduğu gibi siyasetin dışında kalarak güçlü bir ordu olabileceğine inandığını açık yüreklilikle ifade ediyor. Avcı, bu kitabı yazmaktaki önemli amaçlarından birinin, böyle köklü bir değişim yaşamasına neden olan mesleki tecrübelerini aktararak, çok geniş bir kriminal yelpazede çalışmış olmanın verdiği donanımla kendinden sonra geleceklere yol göstermek olduğunu belirtiyor. 

Cemaat başlıklı ikinci bölümde ise Avcı devletin çeşitli kurumlarına nüfuz etmiş cemaat yapısının son zamanlarda meydana gelen olaylardaki (özel yetkili mahkemelerin sürdürdüğü tahkikatlardan, telefon dinlemelerine, vs.) rolünü ortaya koyuyor. Cemaatin polis, ordu, MİT, jandarma, yargı ve diğer devlet kurumları içerisinde ayrı bir hiyerarşik örgütleme kurarak ve bu teşkilatların sistemlerini bozarak çalışmalarını engellediğinden, üstüne üstlük bu teşkilatların personeli arasında ayrım, güvensizlik ve düşmanlık yaratarak kurumları içerden ve tamir olunmaz biçimde yaraladığından bahsediyor. Bugün özellikle özel yetkili mahkemelerce yürütülen tahkikatların, arka planda cemaatin talimatı ile Emniyet İstihbarat Şubesindeki unsurları ve cemaate bağlı savcılar desteği ve zorlaması ile yürütüldüğüne, yürütülürken hukuksuz işlemlerin yapıldığına dair ciddi emareler olduğunu iddia ediyor. Tüm bu iddialarını, delilleriyle sağlam bir zemin üzerine inşa ediyor. 

Avcı kitabın başlığında iki metafor kullanıyor; bunların devlet görevlilerinin, belli bir ideoloji etrafında örgütlenmiş grupların ve genel anlamda toplumun zihniyetini tanımlayabilmek için ne kadar isabetli bir biçimde seçilmiş olduğunu kitabı okuyup bitirdiğinizde anlayacaksınız. Görünen değil, perde arkasındaki gerçekleri merak ediyorsanız Emniyet teşkilatının güvenilir ve öncü ismi Hanefi Avcı'nın dürüst ve cesur sesine kulak verin!

Hanefi Avcı, meslek hayatına 1976 yılında Mut ilçe Emniyet Komiserliği görevi ile başladı. Daha sonra İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü, KOM Dairesi Başkanlığı ve Edirne Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Avcı, halen Eskişehir Emniyet Müdürü olarak göre yapmaktadır. 2006 yılında TASAM'ın Stratejik Vizyon Sahibi Bürokrat Ödülü'nü kazanmıştır. Avcı, Emniyette teknik-elektronik istihbaratın kurucusu olarak bilinir.



18 yorum:

  1. Ben bu defa şansımı diğer arkadaşlara devrediyorum, bana çıktıysa herkese çıkar :D Duyuralım, bol katılımı olur umarım..:)

    YanıtlaSil
  2. Takipteyim ve katılıyorum ^.^ Hemen cicik duyuralım bakalım bakalım ^.^ Herkese iyi şanslar.

    https://aradasacmalamaklazim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Kitap ilk çıktığı zaman okumuş ve hayretler içinde kalmıştım... inanmak zor geliyordu o dönemde anlatılanlara... çekiliş şansını diğer arkadaşlara bırakıyorum. Kitap elimde var çünkü :) herkese bol şans

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çıkar çıkmaz almış çok etkilenmiştim. Teşekkürler güzel yorumuna..

      Sil
  4. Her yere katilipda hic birsey kazanamayan biri olarak katiliyorum lütfen çıksn artk haha :) takiptyim zaten de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlısı olsun. Zaten pek katılımcı yok şansınız yüksek :) çok teşekkür ederim.sevgiler..

      Sil
  5. Hmmmm kitap çok dikkatimi çekti. Takipteyim zaten bir de fakir Google Hesabımda paylaşıyım belki görüp katılan olur.
    Yani kısacası katılıyorum :)
    Şuraya da blog adresimi bırakıyorum. :)
    https://nevbaharduragi.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır.. Katılım az şansınız bol... Sevgiler.

      Sil
  6. ay dur geç kaldım bunu duyurmayaaa yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık yenisini duyurursun bugün yeni çekiliş daha yayınladım bu sefer 3 kitap birden var:))

      Sil
    2. ooo çekilişçi geldiiii. çekilişçi oldun seen :) taam piku :)

      Sil
    3. Hediye vermeyi çok seviyorum mutlu oluyorum her pazartesi çekiş yapmayı düşünüyorum.Bazen kitap bazen kendi yaptığım eşyalar süsler olabilir desteğin icin tüm samimiyetimle teşekkürler:)

      Sil
  7. Maalesef ulaşmakta geç kalmışım, google bildirimlerde düşmüyor yayınlarınız bana. Benim asıl sıkıntım da bu işte.
    Neyse, size başarılar dilerim. bana da sağlık olsun diyeyim bari. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık olsun. Teşekkür ederim ilginize iyi akşamlar...

      Sil