5 Ekim 2017 Perşembe

AİLE BÜTÇESİNE KATKI :)

Herkese Merhabalar,

Sağlık nedenleriyle pek bir bloguma bakamadım bu aralar çekilişlere devam edeceğim nasip olursa. Bir kıyafet aldığımda boyu yada beli bazen tam oturmuyor. Tabi ki bende terzinin yolunu tutuyorum en son terziye tadilat için 30 tl ödeyince şöyle bir düşündüm. Tadilat yaptıracağım kıyafetleri getir götür arada terziden almayı unut :) baktım baya uğrasıyorum Dikiş makinası alsam kendim ufak tefek tadilatları yapabildiğim kadar  yapsam tadilata verdiğim paralarla makinanın parasını çıkarırım diye konuşurken A 101 de  Singer Promise 1408 Dikiş  Makinası gördüm baktım araştırdım Singerin kendi internet sitesinde 420.00 TL olan makina markette 279,00 TL bu arada pek dikişle işim olmamış konuyu annemle paylaştım annemin elinden dikiş gelir. Ben sana yardımcı olurum dedi. Aldığım destekle makinayı aldım. İlk işim sırt çantamda bir sökük vardı onu dikmek oldu. Evet sandığım kadar zor değilmiş yavaş yavaş alıştırmalarla baya bir kavrayacağım gibi gözüküyor. Bu arada internetten kolay dikiş ile ilgili bloglar, sayfaları araştırdım. Makina yeni başlayanlar için acayip güzel zor değil umuyorum ki yaptıklarımla da parasını çıkarırım:)) Sevgiler...


14 yorum:

  1. Parasından başka insan git gel uğraşmak istemiyor. Her eve bir dikiş makinası lazım bence.
    Yapabilsem her işimi kendim yapacağım. Ses yaptığı için ayakkabımın altına bir şey yapıştırsın diye ayakkabıcıya götürdüm. Yarın olur dedi. Tam 3 kere gittim. Daha üzerine boya sürülecekti vs. dedi. Dördüncü kez gitmemek için kalsın dedim ve aldım. Ayakkabıyı zor kurtardım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, bazen esnaflar uğraştırıyor.Gel git ugraşıyoruz vakit harcıyoruz yollarda, sizin gibi benimde başıma onlarca şeyler geldi tadilat konusunda hepimizin başına gelmiştir. Birde 3cm lik düz dikişe 5 tl verince tamam diyorsunuz ekmek parası ama makul olmalı... Teşekkürler.

      Sil
  2. Bende bu sıralar makine bakıyorum , alacağım kısmetse. güzel şeyler dikmek dileği ile , sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Umarım istediğiniz makinayı alırsınız. Hep beraber güzel şeyler yaparız nasipse.

      Sil
  3. Merhabalar :) Çok iyi yapmışsınız . Eğer ilginiz varsa dikiş kursları da oluyor . Annem gitmişti baya bize kıyafet dikiyor :)
    Kolaylıklar dilerim , sevgiler ... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Boyamayı çok seviyorum. Birşeyler yapmak hoşuma gidiyor evet kurslara vaktim oldukça katılmak isterim yorumunuz için teşekkürler sevgiler..

      Sil
  4. Tasarruf etmek, aile bütçesine katkıda bulunmak bir yana insanın kendisinin uğraşması ayrı bir zevk ve güzellik bence. Tam istenilen şekilde bir dikiş olmasa bile insanın kendi el emeği olması çok güzel bir şey :)
    Hayırlı olsun makineniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki almamdaki tek amaç tasarruf değildi. Ortaya güzel şeyler çıkarmak, uğraşmak, vakit değerlendirmek.. Teşekkürler sağolun:)

      Sil
  5. Hayırlı olsun makinen💐

    Birde istedikleri para her gittiğimde değişir ,git gide artıyor yapılan iş aynı ama anlamış değilim.Bizde almıştık A101den annemden anlıyor o işten diye ama ben bi türlü oturamadım başına,istiyorum da çok,kurulu olmayınca üşeniyorum kurmaya🙈 Seni okuyunca bende bi gaza geldim bak şimdi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi durma kalk arada kolay yapılabilecek şeyler var geçen gün eski kotlardan tutacak yapan bir video izledim bende yapacağım...Teşekkür ederim bence sende dene:) sevgiler...

      Sil
  6. Bende de var bu makineden:) arada bir çıkarıp uğraşıyorum bir şeylerle,üretmek güzel oluyor:) size de hayırlı olsun,kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler üretmek güzel bir nevi deşarj oluyor insan sevgiler...

      Sil
  7. bende çok meraklıyım kendime kıyafet dikmek istiyorum annemin makinesi var ama bozarım diye vermiyor sağolsun :)

    YanıtlaSil
  8. Yaa benim cok hevesim var. Çünkü moda kafasi var bende ama dikis dikmeyi bilmiyorum. Kursada gitmeye nietim yok 😂 Bir ara bende alicam insallah da ne zaman. Gervekten dikise cok para veriyoruz canm ya. İyi yapmis. Gle gle kullan İnsallah

    YanıtlaSil