28 Ağustos 2017 Pazartesi

KANAYAN YARA ARAKAN

"Arakan Müslümanları, BM tarafından “Dünyanın en mazlum halkı olarak ilan edilmiştir.” İslam dünyası tarafından sahipsiz yetim gibi sadece dini bayramlar ve maruz kaldıkları katliamlar sonrasında hatırlanmaktadır.
Arakan'da hacca gitmek, oruç tutmak, kurban kesmek, ezan okumak, bir arada namaz kılmak yasak. Bir köyden bir köye akraba ziyareti dahil izinsiz seyahat etmek yasak. Müslüman Arakanlı çocuklar için ilkokuldan sonra eğitim yasak, lise ve üniversite okuyacak Müslüman çocuklar sadece din değiştirip Budist olmaları koşuluyla okuyabilir. Devletten izinsiz evlenmeleri ve çocuk yapmaları yasak. Motorlu taşıt almaları yasak. Arakan Müslümanlarını, Endonezya'nın sahip olduğu yüzlerce adalardan birinde tahsis etmek veya 54 İslam ülkesine dağıtmak fikri ve pratiği bu kardeşlerimizin gözlerimizin önünde katledilmesini seyretmekten daha iyidir. Arakandaki katliam sebebiyle tüm İslam Ülkeleri bir olmalıdır. "Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun. Araf 44"

26 yorum:

  1. O kadar büyük bir yara ki müslüman aleminin bu halde olması. Dinimize hiç yakışmayan bir durum, kimi müslümanlar(!) zenginlik içinde yaşarken kimisi de yiyecek ekmek bulamıyor. Allah yardımcıları olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşaAlah. Sözlerinde çok haklısın...

      Sil
  2. Söyleyecek söz bulmak mümkün değil.

    YanıtlaSil
  3. Hakikaten en iyisi orada tek bir tane Müslüman kalmasın, hepsini alıp başka ülkelere göndersinler. Tabii bunu BM yapabilir ancak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle en uygun çözüm bu.

      Sil
    2. Bangladeş ki, %99 Müslüman nüfusa sahip bir ülke, hiçbirini almıyormuş. Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt gibi petrol zengini Müslüman Körfez ülkeleri var, biz zaten bol bol aldık mülteci bir de onları alamayız da, onlar niye almıyor acaba?

      Sil
    3. O kadar müslüman ulke var sözde tabi.

      Sil
  4. Arkadaşlar Tarih neden lazim ve elzem olduğunu bir kez daha okudugum yorumlardan sonra görüyorum ki cok cok cok lazim bizlere..

    Bm yapısı inceleme altina aldiginiz taktirde kurulus amaci ve gayesi yazilistaki gibi insani olsa dahi ikinci dunysa savasi sonradi yapilan kongeranslar ve buna muteakip 5 kodaman devletin sukuneti icin bm kurulduğu anlamamak güç olmaz.

    Filhakika Dünya üzerinde islamin var olmasi saglandiysa bu ancak Türkler sayesindedir. Unutulmamalidir ki Osmanlı her imdata dusene el uzatmistir ister hristiyan ister yahudi..

    Arikan vb mazlum olan ezilen Müslümanlari ancak ve ancak Türkler milletinin azameti ve kudreti kurtarabilir.

    Iktidarda kim olursa (Parti) olsun Güçlü bir Türkiye Müslümanların umudu olacaktir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yazın için.

      Sil
    2. Murat Cenk, çok güzel bir yorum yazmışsınız. Ayrımcılık yapan bir BM sadece sözde insani hakları savunur. İslam Türk milletinin var olmasıyla daha güçlü. Bazı islam ülkeleri koltuklarında öylece oturup dursun!

      Sil
    3. Eyvallah mustafa hocam.

      Aynen tüm islam alemi sirkelenip bir kendine gelmesi lazım.

      Sömürge bitti denilir tarih kitaplarinda. Lakin şunu kimse söylemez elin kavuru Müslüman topraklarından cekilirken oranin endustri sanayisini şirket vasitasiyla kendine bağladıhi o ülkenin basima gecen kisiyi de kenei secip kukla olarak kullandigini kimse söylemez. Ne hikmetse..

      İşte Türk olmak budur. Asla boyunduruk altina girip zulme amenna demek değil zulmün karsisinda durmaktir.

      Türkler kurt u simge olarak secmeleri de bu özelliğe münhasırdır..

      Güçlü bir islam alemi güçlü bir Türk Turan birliği bir kez daha ne kadar elzem olduğunu ortaya çıkarmıştır.

      Bm birakip Türk devletlero ile yeni bir ekonomik birlik atmanin zamani geldiği ve hatta geciyor olduğu vakidir..

      Sil
  5. İnternetim cok yavaş ve işler nedeniylede vaktim olmuyor. Ancak buna rağmen bu yazıya yorum yapmak istedim.

    Bir yerde birileri eziyet görüyorsa müslüman olsun olmasın hic farketmez birilerinin müdahale etmesi güclerini birlestirmesi gerekiyor dimi. "İHK" dediğimiz kurul neden bu kişilere sahip çıkmıyor. Bunlar insan değil mi ? Yada Türkiyede dahil neden hic kimse önayak olmuyor ? Hani bizler müslümandık ? Petrol icin savaşa gidenler neden bunun için oturup eziyet çekmelerine, yakılp öldürülmelerine izleyici kalabiliyorlar hemde tek sucları müslüman olmakken ? Onlar onca eziyete rağmen müslüman kalabiliyorlarsa ya bizker gercekten müslüman mıyız ? Bence değiliz :( Zulmü yapanlar kadar görmezden gelenlerde suçludur. :( Dilsiz şeytandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerinde çok haklısın Rabbimiz buyuruyor ki Maide 32'de Ve kim bir kişiye hayat verirse insanlara toptan hayat vermiş gibidir. Rabbimiz ayrım yapmıyor.inanin bu yapılanlar hıristiyan topluluga yapılsaydı neler olurdu degil mi kahroluyorum.

      Sil
  6. Rabbim yardımcıları olsun. En kısa zamanda bizimde bir parça tuzumuzun olduğu bir sebeple felaha çıkarsın Başta Arakan, Filistin, Mısır, Çeçenistan, Afkanistandaki kardeşlerimizi.

    YanıtlaSil
  7. Bir müddet oyalansınlar bakalım dünya ile. Nasıl olsa bir gün sonu gelecek.
    Dünya kafirlerin olsun, ahiret bizim.

    YanıtlaSil
  8. Allah yardımcıları olsun.Gerçekten çok zor ve birşey yapamamak insanı çok üzüyor.

    YanıtlaSil
  9. Aynı duygulardayiz.Allah yardım etsin InşaAllah.

    YanıtlaSil
  10. Arakan için yardım toplanıyor:

    ARAKAN
    3072'ye Gönderip
    5 Tl Bağışta bulunabiliriz.

    Evvela dua ardından da elimizden geldiğince yardım edelim,elimizden bu geliyor.

    YanıtlaSil
  11. Bazen düşünüyorum. Onların yerinde biz olsak ne yapardık. Allah muhafaza. :(

    YanıtlaSil
  12. ne kötü şeyler oluyor yaa bu dünyada.

    YanıtlaSil
  13. Söylediğiniz her şey o kadar doğru ki, tüm dünya liderlerinin bu konu hakkında bir şeyler yapması gerek...

    YanıtlaSil